Ukrayna polisi “Motor Sich” başkanını vatana ihanetten gözaltına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın ünlü motor ve helikopter üreticisi Motor Sich şirketinin başkanı Vyaçeslav Boguslayev vatana ihanetten gözaltına alındı.

SBU tarafından yapılan açıklamaya göre gözaltı, Motor Sich’in Rus saldırı uçakları için yasadışı askeri malzeme tedarikine ilişkin cezai kovuşturmanın bir parçası olarak gerçekleşti.

Avrupa Komisyonu: Ukrayna önümüzdeki yıl AB’den 18 milyar Avro destek alabilir

Şirket yetkililerinin, Kremlin’e yakın olan ve Sovyetler Birliği için ana silah üreticilerinden biri olan Rus şirketi Rostec’in temsilcileriyle gizli anlaşma içinde hareket ettikleri, Rus saldırı helikopterlerinin üretimi ve onarımı için kullanılan malzemelerin ihracatı için ulusötesi kanalları kullandıkları belirtildi.

Rusya Federasyonu ile ticaret üzerindeki yerleşik kısıtlamaları aşmak için, Orta Doğu, Avrupa ve Doğu Asya’nın üç ülkesinde kontrollü ticari yapılar kullandıkları ve Motor Sich’e bu firmalar üzerinden Rus şirketlerin kullanımı için “siparişler” gönderildiği tespit edildi.

Soruşturmalar devam ediyor.

“Motor Sich”, uçak motorları, helikopterler ve endüstriyel gaz türbini üniteleri üretiminde dünyanın önde gelen kuruluşlarından biridir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com