Zelenskiy G-20 zirvesinde: Savaş hemen şimdi durdurulmalı ve durdurulabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy G-20 zirvesinde: Savaş hemen şimdi durdurulmalı ve durdurulabilir

G-20 zirvesine video konferans ile bağlanan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın hemen şimdi durdurulması gerektiğini ve durdurulabileceğini söyledi.

Zelenskiy “Rusya’nın beklemesine, kuvvetlerini oluşturmasına ve ardından yeni bir terör ve küresel istikrarsızlık dizisi başlatmasına izin vermeyeceğiz. Şu anda yıkıcı Rus savaşını durdurmanın gerekli ve mümkün olduğuna eminim.” dedi.

Zelenskiy: Rus ordusu Ukrayna’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi Herson bölgesinde de aynı vahşeti yaptı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres‘in tam ifadesiyle “Bu saldırgan Rus savaşının “bir şekilde” değil, BM Tüzüğü ve uluslararası hukuk temelinde adil bir şekilde sona ermesini istiyorum.” diyen Zelenskiy “Ukrayna’ya vicdanla, egemenlik, toprak ve bağımsızlık tavizleri teklif etmemelisiniz. Kurallara saygı duyuyoruz ve sözümüzün insanlarıyız.” şeklinde devam ederek “Ukrayna her zaman barış çabalarının lideri olmuştur ve dünya bunu görmüştür. Ve eğer Rusya sözde bu savaşı bitirmek istediğini söylüyorsa, o zaman bunu eylemlerle kanıtlasın.” diye devam etti.

Rusya’nın güvenilir olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı “Açıkçası Rusya’nın sözlerine güvenmek imkansız ve Rusya’nın sonuca vardıktan hemen sonra ihlal edeceği Minsk-3 olmayacak. Barışı yeniden tesis edecek uygun eylemler yoksa, bu Rusya’nın sizi aldatmak, kandırmak istediği anlamına gelir. Dünyayı yeniden ayağa kaldırmak ve yenilgiler özellikle göze çarparken savaşı dondurmak gerekmektedir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com