Yeni nesil ANKA jet İHA’lar Ukrayna’da üretilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vasilkov’da (Kiev bölgesi) inşa edilen Ukrayna-Türk fabrikasında Bayraktar’dan sonraki yeni nesil İHA’lar olan ANKA tipi jet insansız hava aracı üretilecek.

foto: Anadolu Ajansı

Donbass’taki durumla alakalı bir röportajda konuşan Trilateral Contact Group (TCG) sözcüsü Aleksey Arestoviç… tesis şu anda Vasilkov’da inşa ediliyor. Ukrayna-Türk insansız hava araçları üretecek bir tesis inşa edilmeye başlandı bile. Burada üretilecek İHA’lar, hava hedeflerine karşı, diğer insansız hava araçlarına karşı hareket ediyorlar, insanlı uçaklara karşı bile. Ukrayna motorlarına ve Türk aviyoniklerine sahip olacaklar.”, – dedi.

Ukrayna, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeyeceğini söylemesini sağlamak için her şeyi yaptı

Arestoviç, ANKA’nın Bayraktar’dan sonraki yeni nesil İHA olduğunu açıklayarak, “Reaktif, pistonlu değil jet… tüm özellikleriyle Bayraktar’ı aşan İHA’lardır.” dedi.

Arestoviç’e göre, 2022’nin sonunda Vasilkov’daki fabrika ilk ürünleri piyasaya sürecek.

Bildirildiği üzere, 29 Eylül’de Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar Savunma şirketi arasında İHA’ların işletilmesi ile ilgili personel eğitiminin yanı sıra insansız hava araçlarının (İHA’lar) bakım, onarım, modernizasyonu için bir eğitim ve test merkezinin inşası ve düzenlenmesi konusunda bir işbirliği mutabakatı imzalanmıştı. Savunma Bakanlığı’na ait Vasilkov (Kiev bölgesi) yakınlarındaki arazi üzerine inşaat başladı. Planlara göre, daha sonra bu tür birkaç merkez inşa edilecek ve Ukrayna’da faaliyet gösterecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com