Ukrayna ve Türkiye, İHA test ve eğitim merkezinin inşasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Baykar Savunma ile Ukrayna Savunma Bakanlığı arasında yapılan anlaşma Kiev’de imzalandı. Anlaşmayla birlikte Bayraktar TB2 SİHA’ların bakım, onarım ve modernizasyonları için Ukrayna’da Müşterek Test ve Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar Savunma arasında İHA’ların bakım, onarım, modernizasyonu ve eğitimine yönelik ortak eğitim ve test merkezinin inşası ve kurulumuna ilişkin anlaşma Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin huzurunda taraflarca imzalandı.

Ukrayna tarafında belgeyi Savunma Bakanı Andrey Taran, Türk tarafında ise Bayraktar CEO’su Haluk Bayraktar imzaladı.

Vladimir Zelenskiy imza sonrasında “Uzun zamandır bu anı bekliyorduk. Bu bizim için önemli bir olay,” dedi.

Cumhurbaşkanı, bu projenin uygulanmasına destek verdiği için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a şahsen ve Ukrayna halkı adına teşekkürlerini ileterek “Bu ileriye doğru büyük bir gerçek adım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarım. Bu, Ukrayna’nın egemenliği ve bağımsızlığı için gerçek bir destektir.” dedi.

Belgeye göre Bayraktar, Ukrayna Savunma Bakanlığı’na ait Vasylkiv yakınlarındaki arazilerde şirketin insansız hava araçlarının bakım ve modernizasyonunu yapacak. Merkez ayrıca bu İHA’larla çalışacak personeli de eğitecek. Bu tür merkezlerin daha sonra Ukrayna’da inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmaktadır.

Merkez Bankası Ukrayna’ya en çok doğrudan yatırım yapan ülkeleri açıkladı

Savunma Bakanlığı’na göre bir sonraki adım, Ukrayna-Türkiye üretimi İHA’lar olacak. Bayraktar, Ukrayna’da Ukraynalıların çalışacağı bir İHA fabrikasının inşasına yatırım yapacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com