Yaklaşan Başkanlık Seçimleri İçin Birçok Yabancı Gözlemci Ukrayna’ya Geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki başkanlık seçimleri için 560’dan fazla yabancı gözlemci Ukrayna’ya geldi.

Mevcut verilere göre, 2019’da Ukrayna başkanlık seçimlerinde, bağımsız seçim gözlemine katılmak amacıyla Merkez Seçim Komisyonu listelerinde 2300’den fazla yabancı gözlemcinin bulunması bekleniyor.

Devlet sınır görevlileri servisi son günlerde 560’dan fazla gözlemcinin Ukrayna’ya giriş yaptığını ve 1150’den fazla kişinin kayıtlarda bulunduğunu bildirdi.

Devlet Sınır Servisi Başkanı Petro Tsigikal tarafından, sınırdan girişler ile ilgili Merkezi Seçim Komisyonu, Ukrayna Güvenlik Servisi ve Ulusal Polis Merkezinin işbirliği yaptığı bildirildi.

Açıklamalarına devam eden Peter Tsigikal, şu anda Rus gözlemcilerin hiçbirinin Ukrayna sınırını geçmediğini ve henüz böyle bir girişimin olmadığını da vurguladı.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com