Zelenskiy, başkanlık reytinginde liderliğini sürdürüyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Gelecek Enstitüsü’nün talebi üzerine New Image Marketing Group tarafından yürütülen tüm Ukrayna sosyolojik anketinin sonuçlarına göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, katılımcıların seçim tercihlerinde liderliğini sürdürüyor.

Ukrayna Gelecek Enstitüsü İcra Direktörü Vadim Denisenko, Zelenskiy’i tercih edeceklerin oranları ile ilgili olarak “Kararını verenler ve sandığa gidenler arasında ilk sırada % 29.7 ile Vladimir Zelenskiy yer alıyor… Haziran ayında % 33 ile son ayların en yüksek sonucu aldı…. Geçen ay yüzde 30’a düştü ve şimdi hafif bir düşüş oldu.” dedi.

Ankete katılanların yüzde 16.2’si Ukrayna’nın beşinci cumhurbaşkanı Petro Poroşenko‘yu destekliyor.

Ankete katılanların %11.2’si Batkivşçina partisinin lideri Yulya Timoşenko‘ya, %10.3’ü Muhalefet Platformu – Hayat İçin partisinin lideri Yuri Boyko‘ya ve 6’sı Güç ve Onur partisinin lideri Igor Smeşko’ya oy vermeye hazır. Bununla birlikte %2.5, Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko‘ya vereceğini söyleyenlerin oranı ise %2.4 çıktı.

Ukrayna Rusya’ya nükleer atık gönderimini durduracak: Çernobil’de depolayacak

Ankete katılanların %22.8’i halen kararsız ve % 11.2’si sandığa gitmeyeceğini belirtmiştir.

Ukrayna nüfusunun sosyo-politik ruh hallerini değerlendirme çalışması, 17 Temmuz – 1 Ağustos tarihlerinde yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Örneklem büyüklüğü 18 yaş ve üzeri 5 bin kişidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com