Yakında 5 Avrupa ülkesi daha Ukrayna’dan gelen turistlere kapılarını açacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Önümüzdeki günlerde beş Avrupa ülkesi daha, koronavirüs aşısı olmayan Ukrayna’dan gelen turistlere kapılarını açacak.

Bunlar Hollanda, Avusturya, İspanya, Lüksemburg ve Portekiz’dir.

EuroIntegration’da yayınlanan habere göre, bu sonuç aynı Avrupa ülkelerinin halihazırda Moldova, Ermenistan ve Azerbaycan’a sınırlarını açması temelinde çıkartıldı.

Avrupa Konseyi, eski SSCB’nin bu üç devletini Ukrayna’dan iki hafta önce yeşil listeye aldı. Ukrayna, 15 Temmuz’da güvenli ülkeler listesine dahil edildi, ardından Avrupa ülkeleri sınırlarını Ukrayna vatandaşlarına ve sakinlerine açmak için mekanizmaları çalıştırdı.

Evrupeyska Pravda’nın tahminine göre, Ukraynalılar Hollanda’ya aşı ve hatta test olmadan girebilecekler.

Avusturya, İspanya, Lüksemburg ve Portekiz ise, Ukrayna’dan aşılanmamış yolcuların ayrılmadan önce bir COVID-19 testini geçmeleri durumunda ziyaret etmesine izin verecek.

Artık Ukrayna’dan gelen aşısız turistler, seyahatten önce bir negatif koronavirüs testi sonrasında aşağıdaki Avrupa ülkelerini ziyaret edebilir: Belçika, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Yunanistan, Kıbrıs, Letonya, Moldova, Almanya, Slovenya, Türkiye ve Hırvatistan.

Arnavutluk, Estonya, Kuzey Makedonya ve Karadağ’a hem aşısız hem de testsiz giriş mümkündür.

Seyahatinizi planlarken, ülkelerin giriş kurallarını istedikleri zaman kendi takdirlerine göre değiştirebileceklerini unutmamalısınız.

ukrhaber.com

Ukrayna, aşısız ülkeye girişlerde 14 gün boyunca kendi kendine izolasyon uygulayabilir

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com