Turizm, başkentin bütçesine 23 milyon UAH koydu: Kiev’i kimler ziyaret etti?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın başından bu yana, Ukrayna’nın diğer bölgelerinden 500 binin üzerinde vatandaş ile 300 binin üzerinde yabancı Kiev’i ziyaret etti.

Kiev Andrevski

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı Marina Honda‘ya göre bu yıl, şimdiden Kiev’i 308 bin yabancı ziyaret etti. Aynı zamanda seyahat acentelerine göre yerli turist sayısı yarım milyonu aştı. Bu dönemde, turizm vergisi UAH 22.5 milyon olarak gerçekleşti.

Devlet Sınır Servisi rakamlarına göre en fazla turist 26 bin 580 kişi ile Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. İkinci sırada 22 bin 680 kişi ile İsrail ve ardından 21 bin 60 turistle Türkiye geldi.

Ayrıca, Ukrayna’ya en çok insanın geldiği ülkeler listesinde Belarus, Almanya, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Büyük Britanya, Hindistan ve Gürcistan yer aldı.

Ayrıca Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı, pandemi sonrası turizmin gelişmesinin Kiev için ana önceliklerden biri olacağını öngördü.

Bu aşamada şehir, turistik cazibesini artırmak için bir dizi projeyi hayata geçirmeye başladı. Özellikle “Otelcilik Akademisi” son zamanlarda turizm alanında çalışanları yetiştirmek için çalışmalara başlamıştır.

Ayrıca başkentte, şehrin öne çıkan turistik yerlerini içeren kapsayıcı bir turizm rotası oluşturulacak.

Basra körfezi arap ülkelerinden gelen turistler ise yaz döneminde en çok Bukovel’e akın etti.

ukrhaber.com

Zelenskiy, Sandu ve Zurabişvili AB yolunda neden yeni bir çalışma formatı yarattı?

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com