Ukraynalılar günlük kripto para alımında rekor kırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı girişimciler nakit doları “kripto dolar” olan USDT lehine terk etmeye başlıyor.

2021’in ilk yarısında, Ukraynalılar kripto para birimleri alımı için bir rekor kırdılar, talebin çoğu USDT’ye düştü.

Siber güvenlik şirketi Hacken’in CEO’su Dmitriy Budorin, yerli girişimciler tarafından satın alınan günlük sanal para birimi hacminin 500 milyon dolarlık bir zirveye ulaştığını söyledi.

Ukraynalılar arasında kripto para birimlerine yönelik ortalama talep günde yaklaşık 80 milyon dolar. Bu süreç, nakit dolar alımı yerine kripto para birimine “göç” olarak adlandırıldı.

Budorin “Kripto dolar da aynı dolar, sadece biraz daha uygun… Çünkü bunu büyük valizlerdeki para gibi taşımanıza gerek yok. İki tıklamayla birkaç milyon dolar gönderebilirsiniz; ve maliyeti sadece 1 dolar.” diye açıkladı.

Uzman, USDT koinin, örneğin Çin ile, özellikle bu ülkeden mal alımındaki ödemelerde yaygın olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Dmitry Budorin, USDT gibi bir enstrümanın rahatlığının, uluslararası ticarette diğer ülkelerle yapılan anlaşmaların “yavaş yavaş” kriptoya geçtiği gerçeğine katkıda bulunduğunu söyleyerek “Bir günde kripto doların cirosu 500 milyon doları buldu. Bu şok edici bir rakam ama ortalama rakam her gün 80 milyon dolar civarında.” diye vurguladı.

Uluslararası ticaret için diğer ülkelerle yapılan anlaşmaların “yavaş yavaş” kriptoya doğru geçtiği de kaydedildi.

ukrhaber.com

Ukrayna’nın Kırım’ın işgali sebebiyle kaybı 135 milyar dolar olarak hesaplandı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com