WP: Ukrayna halihazırda 640 km’den fazla menzile sahip füzeler geliştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

Ukrayna, Amerika ve Norveç’in HIMARS gelişmiş uçaksavar füze sistemine benzer hassas güdümlü füzelere sahip hava savunma sistemleri geliştirmeye başladı.

The Washington Post‘a göre Ukrayna’nın üretim kapasitesi ve belirli hammaddeleri olmasına rağmen hızlı silah üretimi kurmak oldukça zordu. Bunun nedeni, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra Ukrayna’daki silah endüstrisinin fiilen çökmüş olmasıdır.

Ukrayna Zırhlı Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Maksim PolivyaniyMaalesef şunu söyleyebilirim ki, Batılı ortaklarımızın, ABD dahil dostlarımızın yardımı olmadan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayacağız” dedi. .

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksander Kamişin de, Ukrayna’nın 640 kilometreden fazla uçuş menziline sahip yerli üretim bir füzeyi konuşlandırdığını belirtti. Ancak bu füzelerin tam olarak ne olduğuna dair ayrıntı vermedi.

Yetkililer, Ukrayna’nın aynı zamanda Amerikan ve Norveç HIMARS’ın gelişmiş karadan havaya füze sistemlerine benzer şekilde hassas güdümlü füzelere sahip hava savunma sistemleri de geliştirdiğini söyledi.

HIMARS

HIMARS, 12 saniyede 72 füzeyi ateşleyebilen mobil bir karadan havaya füze sistemidir. 40 kilometreye kadar yarıçap içindeki uçakları, helikopterleri ve seyir füzelerini düşürmek için kullanılır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com