Umka ve Lasha Swan’ın kasası olan kişi yakalandı: 3.2 milyon dolardan fazla nakit ele geçirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Stratejik Soruşturma Dairesi görevlileri ile birlikte kolluk kuvvetleri mensupları tarafından sürdürülen aramalar sırasında iki hukuk hırsızının kasası olan kişide farklı döviz cinslerinde toplamda 3.2 milyon doların üzerindeki nakit ele geçirildi.

El konulan paraların, toplanması ve dağıtımı hukuk hırsızları “Umka” ve “Lasha Swan” tarafından kontrol edilen ve kasa olarak kullanılan “ortak adam” olduğu tespit edildi.

Çeşitli para birimlerinde 3,2 milyon dolardan fazla paraya ek olarak, polis pahalı araçlar, mühimmat ve yanı sıra 60’tan fazla değerli mücevher ele geçirdi.

Ukrayna’da yakalanan bu en etkili iki “hukuk hırsızı” Ukrayna Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 208. “Hukuk hırsızı” statüsüne sahip bir kişi tarafından kasıtlı olarak toplumda cezai nüfuz oluşturmak ve yaymakla suçlanıyorlar.

Suçlu bulundukları takdirde, “hukuk hırsızları” on beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com