Ukraynalıların yarısından fazlası son altı ayda ekonomik durumun kötüleştiğini hissetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Araştırma şirketi Gradus Research tarafından yapılan bir ankete göre, ortalama 25,000 UAH, Ukrayna'nın kentsel nüfusunun rahat bir yaşam için yeterli gördüğü maaş seviyesi çıktı.

Ukraynalıların yarısından fazlası (%60) son altı ayda ekonomik durumlarında bir bozulma yaşadı, %35’i değişmedi ve yalnızca %5’i bir iyileşme yaşadı.

Rating Sosyoloji grubunun araştırma sonuçlarına göre Ukrayna’daki duruma ilişkin değerlendirmeler genel olarak daha kötü: %73’ü kötüleşme hissetti, %13’ü herhangi bir değişiklik olmadığından bahsediyor, %9’u ise iyileşmeden bahsediyor.

Sosyologların da belirttiği gibi, genel olarak katılımcılar ekonomideki gidişatı geçmiş anketlere göre biraz daha iyi olarak değerlendiriyor ancak geleceğe yönelik olumsuz değerlendirmelerde de bir artış var.

Buna göre, ülke ekonomisinin gelecekte nasıl gelişeceği hakkında konuşanların yüzde 29’u iyileşme, yüzde 26’sı hiçbir şeyin değişmeyeceğini, yüzde 32’si ise kötüleşme bekliyor.

Kişisel durumla ilgili olarak ise %23’ü gelecek yıl kişisel ekonomik durumlarının iyileşeceğini umuyor, %41’i değişmeyeceğine inanıyor, %21’i bu konuda kötümser görüşlere sahip.

Anket, 5-7 Eylül 2023 tarihlerinde, geçici olarak işgal edilen Kırım ve Donbass bölgeleri ile anket sırasında Ukrayna mobil iletişiminin bulunmadığı bölgeler hariç tüm bölgelerdeki 1,000 katılımcı arasında gerçekleştirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com