Ukrayna en ucuz mobil internet sıralamasında 16, Türkiye 38. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna en ucuz mobil internet sıralamasında 16, Türkiye 38. sırada

Cable.co.uk şirketinin araştırmasına göre Ukrayna, mobil internet fiyatları açısından dünyanın en ucuz ülkeleri listesinde 16. sırada yer alırken, gigabayt başına ortalama fiyat 0.27 dolar seviyesinde bulunuyor. Türkiye ise 0.44 dolar ile 38. sırada yer aldı.

Çalışma 237 ülkedeki 5.603 tarife planının analizini içerdi. Doğu Avrupa’da 1 GB mobil verinin ortalama maliyeti 1.27 dolar, BDT ülkelerinde 1.80, Baltık ülkelerinde 1.8, Batı Avrupa’da ise 2.08 dolar.

Dünyanın en ucuz beş ülkesi

En ucuz mobil internet, 1 GB mobil verinin ortalama maliyetinin yalnızca 0.02 dolar olduğu İsrail’de, bu da ülkeyi mobil veri açısından en uygun fiyatlı ülke haline getiriyor.

İtalya 0.09 dolar, Fiji 0.09 dolar, San Marino 0.10 dolar ve Kamboçya 0.12 dolar ile en ucuz ilk beş ülke arasında yer aldı.

İtalya, Batı Avrupa’daki en ucuz mobil veriyi sunuyor ve aynı zamanda San Marino’daki altyapıyı da destekliyor. İsrail, 5G sağlanmasında dünya lideri ve veri fiyatı söz konusu olduğunda da küresel tablonun üst sıralarında yer almaya devam ediyor.

Dünyanın en pahalı beş ülkesi

Amerika Birleşik Devletleri, mobil veri satın almanın en pahalı ülkelerinden biri olmaya devam ediyor ve 6.00 dolar ortalama maliyet ile dünyada 219. sırada yer alıyor.

Ancak bu yıl mobil veri ödemesinin en pahalı olduğu yer Zimbabwe oldu; burada 1 GB’ın ortalama maliyeti 43.75 dolar, İsrail’den iki bin kat daha pahalı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com