Rus Karadeniz Filosuna yapılan saldırılar ne anlama geliyor? Putin kontrolü kaybetti mi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

İngiliz Savunma Kurmay Başkanı Tony Radakin’e göre Ukrayna savaşta inisiyatifi elinde tutuyor ve Rusya giderek zayıflıyor. Rus Karadeniz Filosuna yapılan saldırılar, Ukrayna’nın inisiyatifi elinde tuttuğunu ve Kremlin lideri Vladimir Putin’in Şubat 2022’de başlattığı savaşın kontrolünü kaybettiğini gösteriyor.

İngiliz hükümetinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre 27 Eylül’de Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps mevkidaşı Rustem Umerov ve Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinin ardından Ukrayna’yı desteklemeye devam etme konusunda kişisel bir taahhütte bulundu.

Shapps, İngiltere’nin on binlerce Ukraynalı askeri eğitebildiğini, ayrıca Ukrayna ordusuna yüz binlerce mühimmat, ekonomik ve insani yardım sağlayabildiğini söyledi.

Shapps, “Bir yıl boyunca evimde ağırladığım aile de dahil olmak üzere, bu savaştan etkilenen birçok Ukraynalının deneyimlerini duyduğumdan, özellikle dondurucu kış havaları yaklaşırken İngiltere’nin askeri desteğini sürdürmeye kararlıyım.” dedi.

Kiev’de Ukraynalı yetkililerle de görüşen Genelkurmay Başkanı Tony Radakin‘e göre Putin, başlattığı savaşın kontrolünü kaybetti, dolayısıyla Rusya zayıflamaya devam ediyor.

Radakin “Karadeniz Filosuna yapılan son saldırılar, Ukrayna’nın inisiyatifi nasıl sürdürdüğünün bir başka örneğidir” dedi.

Radakin ayrıca Ukrayna’nın zaferine güvendiğini ve bu nedenle Londra’nın gelecekte de Kiev’i desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com