Şoygu, Rusya’nın Ukrayna’da 2025 yılına kadar mücadele edeceğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna ile savaşın 2025 yılına kadar süreceğini söyledi. Bu, Rusların savaşı kazanma yeteneğine sahip olmadıklarının ve durumun değişmesine olan inançlarının bir kabulü olabilir.

Rus medyası, Şoygu’nun Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın süresine ilişkin şartları verdiği Rus generaller kurulu toplantısının videosunu yayınladı.

Şoygu “Özel askeri operasyon deneyimini dikkate alarak, özellikle modern silahlar sağlayarak ve birliklerin eğitimini iyileştirerek muharebe gücü oluşturmaya devam ediyoruz. Eylem planının tedbirlerinin 2025 yılına kadar tutarlı bir şekilde uygulanması, bunu mümkün kılacaktır. Amaçlanan hedeflere ulaşmak mümkün.” dedi.

Şoygu, Rus liderliğinin hangi “amaçlanan hedeflere” ulaşmak istediğini belirtmedi, ancak geçmişte Rusya Federasyonu temsilcileri özel operasyonun farklı hedeflerinden bahsetmişti. Özellikle Ukrayna’nın “deNazifikasyonu” ve “askersizleştirilmesi”.

Rusya Federasyonu kazanamayacağını kabul ediyor

Askeri uzman Aleksandr Musienko‘ya göre Şoygu’nun bu tür açıklamaları, Rusya Federasyonu’nun savaşı kazanma konusundaki acizliğini anladığını gösteriyor olabilir. Aynı zamanda uzmanın açıkladığı gibi Ruslar, ABD’deki seçimlerin durumu kendi lehlerine değiştireceğini umuyor.

Musienko “Rusya yönetimi ABD’deki seçimlere odaklanmış durumda. Seçimlerle bir şeylerin değişmesini bekliyorlar. Mesela Ukrayna’yı müzakerelere yönlendirecek, askeri yardım paketlerini azaltacak Donald Trump ya da başka bir aday kazanabilir.” diye açıkladı.

Ruslar uzun süreli bir savaşa hazırlanıyor

Musienko, Şoygu’nun açıklamasının aynı zamanda Rusların uzun süreli bir savaşa hazırlandığını gösterdiğine inanıyor.

Moskova’nın cephede önemli zaferler elde edemeyeceğini ama savaşı sürdüreceklerinin bir itirafı olarak yorumlayan Musienko “Rus izleyicisine savaşın uzun süreceği açıkça söyleniyor. Savaşın devam etmesi gerekiyor çünkü geri kalan her şey Putin için bir yenilgi olacak. Onun için bunun Rus toplumuna savaşın bitmesi gerektiğini söylemeye göre daha fazla olumsuz etkileri olacak.” diye belirtti.

Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi ayrıca Şoygu’nun savaşın 2025’e kadar süresine ilişkin açıklamasının Rus toplumunu yatıştırmanın yollarını aramaktan başka bir şey olmadığına inanıyor.

Musienko “Kremlin, başka bir yalan vaatle, savaşın gerçekleri ve geleceğe yönelik beklentiler konusunda yeterince anlayış eksikliği nedeniyle kafası karışan ve umutsuzluğa kapılan Rus toplumunu sakinleştirmeye çalışıyor. 2025’e kadar olan dönem, “Kiev’in ele geçirilmesi” ile aynı yanılsamadır.,”Üç gün içinde”, “9 Mayıs’a kadar zafer” ve diğer tahminlerden sonra gelinen nokta bu” şeklinde ifade etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com