Almanya’daki her beş Ukraynalı’dan biri savaş bitmeden eve dönmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Almanya'daki her beş Ukraynalı'dan biri savaş bitmeden eve dönmeyi planlıyor

Almanya’da geçici koruma sağlanan Ukraynalıların neredeyse yüzde 40’ı Ukrayna’ya dönmeyi planlıyor. Mültecilerin yalnızca yüzde 9’u sonsuza kadar orada kalmak istiyor.

EWL platformu ve Varşova Üniversitesi Doğu Avrupa Çalışmaları Merkezi tarafından yürütülen ve Polonya Başbakanlığı tarafından görevlendirilen “Polonya’dan Almanya’ya. Ukraynalı mültecilerin göçünde yeni eğilimler” çalışmasının sonuçlarına göre Almanya’daki Ukraynalı mültecilerin %39’u yakın veya uzak gelecekte Ukrayna’ya dönmeyi planlıyor. Polonya.

Ankete katılan Ukraynalıların %35’i Almanya’da en az bir yıl kalmak isterken, %9’u sonsuza kadar Almanya’da kalmak istiyor. %18’i savaşın bitiminden önce bilegeri dönmeye hazır. Katılımcıların %22’si ise henüz bir karar vermedi.

EWL Uluslararası Kalkınma Direktörü Mikhalina Selevich2021’de Almanya’da yaşayan Ukraynalıların sayısı nispeten azdı: yaklaşık 150 bin. Büyük çaplı işgalden sadece bir buçuk yıl sonra bu rakam 6 kat arttı. Bu bir zorluk ama aynı zamanda Alman işgücü piyasası için bir fırsat haline geldi.” dedi.

Ukraynalıları eve dönmeye ne motive edecek?

Bu faktörler arasında Ukraynalılar her şeyden önce Ukrayna’nın medeniyet tercihine dikkat çekiyor:

  • NATO’ya (%60) ve AB’ye (%55) gerçek bir üyelik beklentisi;
  • Ukrayna’da kalan aileyle yeniden birleşme olasılığı (%59);
  • Ücret düzeyinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi – %55.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası (%35) düşük vergilerin ve ucuz kredilerin önemli bir faktör olduğunu belirtti. Ankete katılanların diğer %30’u için belirleyici faktör, bir dairenin veya evin restore edilmesi veya yeniden yapılmasında devlet desteği olacaktır. Bir işletme açmak ve işletmek için basit koşullar, katılımcıların %26’sını geri dönmeye motive edecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com