Türk Vatandaşı Kiev’den Sahte Belge İle Londra’ya Uçmaya Çalıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Boryspil havaalanında Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı görevlileri tarafından Ukrayna üzerinden, Londra’ya sahte pasaport kullanarak geçmeyi planlayan bir Türk vatandaşı yakalandı.

Uçak yolcularının Londra’ya gidişlerinde ek kontrolünün yapılması önlemleri sonucunda ayrı bir kontrol noktası olan “Kiev”de sınır muhafızları tarafından tespit edilen Türk vatandaşının, uçuşa devam etmesi durduruldu.

Türk vatandaşının, geçersiz pasaport kullanarak sınırdan geçiş yapmaya çalıştığı ve sınır muhafızlarının el koyduğu sahte belgeleri kullanmayı da planladığı bilgisi edinildi.

Sınır muhafızları, yolcunun kullanılmaya çalıştığı sahte pasaport ve belgelerin yanı sıra, Schengen bölgesinin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin sahte vizelerini tespit ederek, sınırdan geçişi yasakladı.

Geçersiz belgeler kullanarak sınırı geçmeyi planlayan Türk vatandaşının 3 yıllığına Ukrayna’ya girişi yasaklandı ve İstanbul’a geri gönderildi.

Kaynak: Dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com