Kliçko: Kiev zorlu bir kışa hazırlanıyor; mobil kazan daireleri ve jeneratörler satın alıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev yeni hava savunma sistemi aldı - Klitschko

Kiev zorlu bir kışa hazırlanıyor. Rus bombardımanı sebebiyle ortaya çıkabilecek acil durumlarda, ekipmanın güvenilirliğinin artırılmasına ve alternatif güç kaynaklarının biriktirilmesine azami özen gösterilmektedir.

KMDA web sitesinde verilen bilgiye göre Kiev belediye başkanı Vitaliy KliçkoGörevimiz Kiev sakinlerinin evlerinin sıcak olmasını ve tüm hizmetlerin verimli çalışmasını sağlamaktır. Boru hatlarındaki yaklaşık 2,500 hasarı ortadan kaldırdık, ekipmanın güvenilirliğini artırmak için önlemler uyguladık: kazanların teknik teşhisi, bireysel ekipmanın değiştirilmesi. Bunlara, yıl içerisinde planlı onarım çalışmalarına ek olarak, tahrip olmuş veya hasar görmüş altyapının restorasyonu çalışmaları da eklenmiştir. Geçen kış düşman füze saldırıları sonucunda sonbahar-kış döneminin istikrarlı bir şekilde geçmesi için gerekli ekipmanın yaklaşık% 63’ü temin edilmiştir. Bu yıl, yerel bütçeden 1 milyar UAH’tan fazla para ayırdık” dedi.

Kiev’in, mobil kazan daireleri ve diğer alternatif ısı ve elektrik tedarik kaynaklarını satın almaya devam ettiğini de belirten Kliçko “Şehir, kapasitenin izin verdiği tesislerde alternatif enerji kaynaklarından oluşan bir cephanelik oluşturuyor. Örneğin, kazan dairelerinin üçte ikisinden fazlası Kyivteploenergo tarafından jeneratörlerle donatıldı, dolayısıyla bir elektrik kesintisi durumunda jeneratörler çalışmaya devam edecek.Onlara bağlı evlere ısıtma sağlayacak” diye vurguladı.

Belediye başkanı, acil durumlarda herhangi bir gecikme yaşanmaması için Kiev’de alternatif ısı kaynağı kaynaklarının hızlı bağlantısına yönelik bir algoritmanın halihazırda geliştirildiğini bildirdi.

Kent Savunma Konseyi toplantı tutanaklarına göre, ısı tedarik işletmeleri ve kuruluşlarının yöneticileri, mülkiyetine bakılmaksızın, sağlık ve eğitim kurumlarında, kültür, beden eğitimi ve spor kurumlarında ısı tedarik sistemlerinin bağlantısının hazır olmasını sağlamalıdır.

Kliçko “Başkenti ve Ukrayna’yı zorlu bir kış daha bekliyor. Çünkü düşman yine kritik altyapıyı yok etmeye çalışacak ve bizi ışıksız, ısısız ve susuz bırakacak. Şehir hazırlanıyor. Sakinlerin de hazır olması gerekiyor. Başkentin toplumsal hizmetleri yoğunlaştırılmış bir şekilde çalışacak ve kent sakinlerine gerekli hizmetleri sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacak.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com