Podolyak: Kırım yavaş yavaş Ukrayna’nın sıkı ateş kontrolü altına giriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Cumhurbaşkanlığı Ofisi danışmanı Mikhail Podolyak, geçici olarak işgal edilen Kırım’ın yavaş yavaş Ukrayna tarafından ateş kontrolü altına alındığını söyledi. Rus işgal grubuna verilen desteğin yönünü kesmenin Ukrayna kuvvetlerinin stratejik bir görevi olduğunu vurguladı.

Podoliak’a göre işgal altındaki Kırım’da panik havası giderek gelişecek.

Yardım kampanyası yayınında Podolyak, amacın Kerç Boğazı’nın ateş altına alınması ve işgalcilerin Kırım yarımadasındaki devasa depo altyapısının yok edilmesi olduğunu açıkladı. Şu anda işgalcilerin desteğinin %80’i Kırım üzerinden gerçekleşiyor, dolayısıyla yarımadadaki olaylar “sadece bazı subayların veya bazı karargahların imhası değil.” diyerek “Kırım yavaş yavaş Ukrayna tarafından sıkı bir ateş kontrolü altına giriyor. Bugün de aynı şekilde saldırı beklentisiyle, sürekli siren sesiyle yaşıyorlar. Kırım’ın büyük tehlike altındaki bir bölge olduğunu anlıyorlar. Hava sahası artık yok. Rusya’nın sürekli olarak “analogları olmadığını” söylediğine zaten alıştık, ancak bugüne kadar Kırım’da iki önemli Triumph sistemi imha edildi. Bugün Kırım, Rusların savaş kabiliyetini önemli ölçüde azaltmanın anahtarıdır.” diye sözlerine devam etti.

Aynı zamanda işgal altındaki yarımadadaki panikten bahseden ofis başkanının danışmanı, bunun zor bir konu olduğunu kaydetti.

Rusya’nın her zaman panik halinde olduğunu kaydederek “Bu yüzden herkesi tehdit ediyorlar. Panik hallerini telafi etmek için sürekli bizim artık bir yere gideceğimiz, bir şeyler yapacağımız vb. gibi şeylerden bahsediyorlar. Ama elbette bugün böyle bir yanılsamaya kapılmamalıyız. Rusya, savaşın sonunda uğraşmak zorunda kalacakları topyekün bir işgalin sonuçlarını anlamıştır. Dolayısıyla Kırım’daki bu panik havası giderek gelişecektir. Bunun için de yangının etkisinin şiddeti Kırım’da olup bitenler üzerinde yoğunlaşacaktır.” diye ekledi.

Podolyak, bu etkinin halihazırda arttığının görüldüğünü ve bunun için yeterli araçları olduğunu belirterek “Bunlar denizde ve havada uygun sayıda insansız hava aracı ile füzelerden oluşmaktadır. Yine Kırım toprakları Ukrayna’nın yetki alanı altındadır. Burası bizim topraklarımızdır, dolayısıyla ortaklarımız tarafından sağlananlar da dahil olmak üzere her türlü silahı kullanabiliriz. Kırım’a saldırılar için ama tabii ki öncelikle silahlarımızı kullanıyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com