Fedorov: Ukrayna ordusu çok sayıda insansız hava araçlarını teslim aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Drone Ordusu Girişimi kapsamında, çeşitli amaçlarla kullanılacak 1,700’den fazla insansız hava aracından oluşan bir parti daha cepheye gönderildi.

Başbakan Yardımcısı – Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov Drone Ordusu girişimi kapsamında cepheye 1,700’den fazla insansız hava aracının gönderildiğini duyurdu. Bunlar vampir saldırı drone’ları, Phoenix FPV drone’lar, yüksek hızlı Penguin, Avenger, Mavic ve Matrice.

Fedorov, “Aynı zamanda savaş alanında sonuçlarını göstermiş olan gizli “kuşları” da yayınlıyoruz. Yakında işgalciler çalışmalarını hissedecek ve siz de bunu haberlerden öğreneceksiniz.” dedi.

Drone’ların Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin keşif yapmasına, düşman ekipmanlarını yok etmesine ve askerlerin hayatlarını kurtarmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekleyen Fedorov “Yalnızca geçen ay Ukraynalı İHA operatörleri 780 parça ekipmanı vurmayı başardı.” dedi.

Drone Ordusu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için drone alımı için fon toplayan United24 girişiminin bir projesidir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com