Belarus muhalefeti, Ukraynalı çocukların sınırdışı edildiğine dair kanıtları Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Belarus Birleşik Geçiş Kabinesi başkan yardımcısı Pavlo Latuşko, Belarus muhalefetinin Ukraynalı çocukların Belarus topraklarında yasadışı hareketine dair kanıtları Uluslararası Ceza Mahkemesine teslim ettiğini söyledi.

Latuşko “Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına verdiğimiz verilere göre 2 bin 100 çocuk götürüldü. Bu, sadece bir başlangıç ve yıl sonuna kadar bu sayıyı doğrulayan tüm bilgileri sahip olacağız. Rusya ve Beyaz Rusya’nın sözde Birlik Devleti bayrağı altında örgütlenmelerinden kaynaklı olarak bu en azından 3.000’e yaklaşabilir” dedi.

Ona göre muhalefet temsilcilerinin ellerinde çocukların hareketini teyit eden kayıtlar var.

Beyaz Rusya topraklarında Ukraynalı çocuklar için beş konaklama yeri oluşturuldu. Bunlardan dördü Minsk bölgesinde, biri de Gomel bölgesinde.

Latuşko, toplanan belgelerin “Ukrayna vatandaşlarının çocukları ile ilgili olduğu için Ukrayna Başsavcılığına da teslim edildiğini ve bu bilgiyi ilk alan kişinin Ukrayna olması gerektiğini” söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com