Japonya, İçişleri Bakanlığı’na 40 araç ve mayın temizleme ekipmanını teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klimenko, Japon hükümetinin, Rusya Federasyonu’nun askeri saldırganlığından etkilenen bölgelerin mayınlardan arındırılmasına yardımcı olacak 40’tan fazla araç ve özel ekipmanı Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na teslim ettiğini söyledi.

Klimenko Pazartesi günü Kiev’deki uluslararası teknik yardımın devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Neredeyse her ay, Japon hükümeti bize topraklarımızın ve su alanlarımızın mümkün olan en hızlı şekilde temizlenmesi için teknik ekipman, araç ve mayın temizleme makineleri veriyor.” dedi.

Ukrayna’nın gelecek yılın sonuna kadar 5,000 istihkamcı ve piroteknikçi yetiştirmeyi planladığını ve eğitimle eş zamanlı olarak mayın temizleme, otomobil ve özel ulaşım ve ekipmanlarla ilgilenen asker ve kurtarıcıların da donatılması gerektiğini kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Klimenko, “Bu nedenle bugün Japon hükümeti tarafından sağlanan bu 40 araç ve ilgili ekipman, bize topraklarımızı mayınlardan arındırma konusunda genişlik ve hız sağlayacak.” diye vurguladı.

İçişleri Bakanı, Japon hükümetinin Ukrayna’ya yalnızca doğrudan değil, aynı zamanda BM de dahil olmak üzere bir dizi kuruluş aracılığıyla ekipman aktardığını da sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Japon heyeti 40 araç, 50 metal detektörü, 150 konteyner ve yangın söndürme sıvısını Ukrayna’ya teslim etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com