Ukraynalılar geçen yıl ithal otomobile 3.6 milyar dolar ödedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Otomobil Üreticileri Derneği raporlarına göre 2019 yılında yeni araba alımları % 28 artarken, ikinci el ithal otomobil sayısı neredeyse 3 kat arttı ve Ukrayna pazarına toplamda 544 bin yabancı otomobil girdi.

Otomobil ithalatının Ukrayna‘ya maliyeti 3.6 milyar dolar oldu.

Geçen yıl aynı zamanda, yeni binek otomobil alımları % 28 artarak 95.6 bin adede yükselirken, ikinci el otomobil ithalatı 2.9 kat artarak 448.4 bin adede yükseldi.

Yeni otomobil ithalatında en yüksek payı japon otomobiller alırken, bu ülkeden 469.3 milyon dolarlık 19.4 bin araba ithal edildi.
İkinci el ithal otomobiller ise ağırlıklı olarak Almanya‘dan ithal edildi: Almanya’dan ithal edilen 118.6 bin kullanılmış otomobil Ukraynalılara 535,9 milyon dolara mal oldu.

Ukrayna’da, her 20 araç sahibinden birinin tutuklu ya da kefaletle serbest bırakılmasından ötürü arabasını satamayacağı da hatırlatıldı. Bir araba satın alırken veya değiştirirken, avukatlar tutuklamaların varlığını / yokluğunu kontrol etmeyi önermektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com