Organ tüccarları Ukraynalı çocukları Moskova’ya götürmeye çalıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dört Ukraynalı genç, organ kaçakçıları tarafından Moskova’ya götürülmeye çalışıldı.

Rbc.ua’nın haberine göre, Polise göre, çocuklar karaciğerlerinin bir bölümünü alacakları bir kliniğe götürülecekti. Çocuklardan birinin eski bir kolluk kuvvetinin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Ulusal Polisler İhtisas Dairesi Başkanı Artem Krişçenko‘nun verdiği bilgiye göre, küçüklerin organlarının alınması ile alakalı Rusya‘ya gönderilmeleri için bir sürecin hazırlandığına dair bilgi alındı. Polis soruşturma başlattı ve ilginç detaylar buldu.

“Geçen yıl böyle bir davayı Kiev-Svyatoşinskiy mahkemesine gönderdik. Özü şu: Kaçakçıların karaciğerin bir kısmını almak için Kiev bölgesinden Moskova’ya dört küçük göndermeye çalıştıkları hakkında bilgi aldık. Eski bir polis memurunun oğlu da vardı; hızlı zengin olma arzusu ile kandırılmış dört genç idi.” dedi

Bakan, polis müdahalesinin suçu önlediği ve suçluların Ukrayna‘dan gençleri kaçırmasını önlemeye yardımcı olduğunu kaydetti diyerek şöyle devam etti: “Her biri birkaç bin dolarlık bir gelecek vaat eden işe alım görevlilerinin Ukrayna’daki özel bir kliniğe götürdüklerini ve laboratuar testlerinden geçirdiklerini gördük. Bundan sonra bir karaciğer alıcısı yol masraflarını için para ödedi, ancak bu suçu zamanında durdurduk. Bunu yakın zamanda yüksek profilli gözaltılar takip edecek. Çocukların organlarının satışı ve daha fazlası hakkında daha detaylı bilgiler hazırlanıyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com