Kiev’deki şehir hastanelerinden biri yeni hasta almayı durdurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vitaliy Kliçko tarafından yapılan açıklamaya göre sağlık personeli arasında koronavirüs salgını nedeniyle, Solomonskiy bölgesinde bulunan 6 numaralı şehir hastanesi yeni hasta kabul etmeyi bıraktı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, 6 numaralı şehir hastanesinde hasta kabulunun durdurulması ile ilgili sabah yaptığı açıklamada “Medyada 6 numaralı şehir hastanesinin kapatıldığı iddiasıyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgileri izah etmek gerekirse; sağlık kurumu daha önce acil olarak hastaneye yatırılmış hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Zatürree de dahil. Ancak bugün yeni hasta kabul etmiyorlar. Başkentte bu hastaneden hasta olmuş 15 sağlık çalışanı var. Bunların çoğu evde tedavi ediliyor.” dedi.

Toplamda, Kiev hastanelerinden 19 sağlık personeli koronavirüs vakası sebebiyle hastanelerde tedavi edilmektedir, 179 sağlık çalışanı ise kendi kendini tecrit etmektedir. Özellikle, pnömonili hastaların tedavi edildiği bölümlerin sağlık çalışanları ağırlığı oluşturmaktadır.

Kliçko “Size pnömoni teşhisi konan tüm Kiev sakinlerinin koronavirüs için test edilmesi gerektiğini hatırlatayım ve doktorların kendi kendine izolasyon veya tedavi için gönderildiği tüm tıbbi kurumlarda anti-salgın önlemleri alındı. Bu tıbbi kurumlarda geçici olarak acil hastaneye yatışlar askıya alındı. Hastalar COVID-19 için zorunlu PCR testinden geçiyor.” diye ekledi.

Daha önceki medyada, sağlık personeli arasında koronavirüs salgını nedeniyle hastanenin kapatıldığı bildirildi.

Ukrayna’da 16 Nisan itibariyle 4,161 koronavirüs hastasından 788’i sağlık çalışanlarından oluşmaktadır.

Kaynak: korrespondent.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com