Ukraynalılar % 47 ile Zelenskiy’i yılın politikacısı seçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyolojik Araştırma Grubu “Rating” tarafından 13-17 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan bir ankete göre Ukraynalıların yüzde kırk yedisi, Vladimir Zelenskiy’i 2019 yılının politikacı olarak oyladı.

Katılımcıların % 10’u Muhalefet Platformu eşbaşkanı Yuri Boyko‘yu, % 9’u Verkhovna Rada başkanı Dmitri Razumkov‘u, % 8’i “Anavatan” partisi lideri Yulia Timoşenko‘yu yılın politikacısı olarak oyladı.

Beşinci cumhurbaşkanı Petro Poroşenko katılımcıların % 7’si, Muhalefet Platformu – Yaşam İçin partisi eşbaşkanı Viktor Medvedçuk % 6’sı tarafından yılın siyasetçisi olarak tercih edildi.

Zelenskiy özellikle tüm yaş ve bölgesel gruplardan destek aldı. Boyko, Medvedçuk, Rabinoviç daha çok güney ve doğu sakinleri tarafından tercih edilirken. Timoşenko merkez ve batı bölgeleri, Poroşenko ise batı bölgelerinden destek almıştır.

  • Çalışma 13-17 Aralık 2019 tarihleri arasında 18 yaş üstü 2500 katılımcı ile yüzyüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com