Ukrayna’nın en etkili 100 kişisi sıralandı. Top-10 ve etkileri.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vesti gazetesi tarafından “Ukrayna’daki En Etkili 100 Kişi” derlemesinde ilk sırada Zelenskiy yer alırken, hemen ardından gezegenin en zengin insanlarından biri olan George Soros geldi.

En etkili 100 kişi listesi şurada olup, ilk 10’unu listeliyoruz. (link: https://vesti.ua/politika/360553-top-100-samykh-vlijatelnykh-v-ukraine-ljudej-i-javlenij )

1.Vladimir Zelenskiy . Elinde inanılmaz bir güç toplayan ilk kişinin etkisini belirleyen, hem cumhurbaşkanlığı yarışının sonuçları hem de son meclis seçimlerinde siyasi gücünün kazanmasından kaynaklanıyor.

2.George Soros . Ukrayna’daki yürütme ve yasama organları üzerinde en büyük etkiye sahip kişilerden biri olarak kabul edilir.

3.Victor Pinçuk . Pinçuk, sadece gayri resmi siyasi etkisi için değil, aynı zamanda Batı’daki bağları ile de üçüncü bir pozisyonda yer aldı. Eski İngiliz Başbakanları David Cameron ve Tony Blair, şarkıcı Elton John ve ABD Demokrat Partisi’ndeki etkili merkezler ile dostlukları bulunmaktadır.

4.Andrey Bogdan . Andrey Bogdan’ın ilk sıralarda olması, cumhurbaşkanı üzerindeki etkisinin seviyesinden kaynaklanıyor. Zelenskiy’nin baş danışmanı, halka açık görüşmelerde sürekli yanında, parlamento çoğunluğunun koordinatörü ve diğer hükümet organları arasında iletişimi kurmaktadır.

5.Igor Kolomoyski . Vladimir Zelenskiy’nin kampanyasına yatırımı ile etkisi arttı. Ona sadık 30’dan fazla milletvekili parlamentoda bulunuyor. Bir dizi hükümet üyesi ile teması sürmekte.

6.Arsen Avakov . Avakov’un altıncı yeri süreçler üzerindeki etkisinden kaynaklanıyor: sabitleyici bir faktör olmaya devam ediyor, parlamentodaki birçok milletvekilini kontrol ediyor; Kendini savunma yeteneği (onu Ulusal Muhafızlar üzerindeki kontrolünü eline alma girişimini engelleme kabiliyeti) ve bölgelerde ağırlığı var.

7.Rinat Akhmetov . Sıralamada yeri düştü ama etkisi sürmektedir. Son dönem seçimlerde muhalefet bloğunu desteklemesi ve varlıklarının bir kısmını kaybetmesi etken oldu.

8.Victor Medvedçuk . Siyasi gücünün derecesi artmaya devam ediyor ve gelecekte bunu Donbass’taki sorunu barışçıl yoldan çözmek isteyen seçmenlerin oylarıyla pekiştirebilecek.

9.Petro Poroşenko . Çok yüksek bir etki düzeyine sahip: tam teşekküllü bir parlamenter gruba sahip, hem Demokrat Partiden hem de iktidardaki Cumhuriyetçi üst düzey Amerikan çevreleriyle ilişkileri var.

10.Yulya Timoşenko . Son zamanlarda, siyasi gücüyle birlikte Zelenskiy’e sert bir muhalefete başladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com