Ukrayna’da yeni motosiklet satışları bir buçuk kat arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Ocak-Eylül 2019’da yeni motosiklet satışları, 2018’deki aynı döneme göre % 48.5 artarak 27.4 bin adet oldu. Yılın başından bu yana, bayiler 2018’in tamamından daha fazla yeni motosiklet sattı.

Aynı zamanda, yeni motosiklet satışlarındaki hızlı artış, kullanılmış motosiklet taleplerini de etkiledi. Kullanılmış motosiklet satışları yeni motor pazarının % 10’unu oluşturuyordu ve satış büyümesi % 6 oldu.

2019 yılında Çinli üreticiler Ukrayna pazarına hâkim oldu.

Musstang, 2019 yılının ilk 9 ayında satışların % 20’sini elinde tuttu. İkinci sırada % 12’lik bir payla Spark, üçüncüsü Ukrayna motor pazarının % 10’unu alan Lifan. Tanınmış global markalar Honda, BMW ve Yamaha, pazarın sadece % 1’ini aldı.

Bakınız: Bir Ukraynalı iPhone 11 almak için 97 gün çalışmalıdır

Ukraynalı motosikletçilerin sınıf tercihleri arasında en büyük artış % 59 ile enduro motosikletlerde oldu. (% + 59) oldu ve ATV ve üç tekerlekli bisiklet satışları da arttı. Aynı zamanda, cruiser motosikletlerinin popülaritesi % 8 azalırken, turing motosikletlere ilgi % 2 azalmıştır. Ve 50 cc’lik scooter satışı neredeyse bitti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com