Türkiye’ye girişte negatif PCR test sonucu sunma zorunluluğu 30 Mayıs’a uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk makamları, ülkeye gelen tüm hava yolcularının koronavirüs için PCR testi yaptırma zorunluluğunu 30 Mayıs 2021’e kadar uzattı.

Başlangıçta Şubat ayı sonuna kadar, ardından 26 Mayıs’a uzatılan karar 14 Nisan’a geri çekilmişti. Son kararla birlikte 30 Mayıs’a kadar negatif PCR testi sunmayan yolcular Türkiye varışlı uçuşlara kabul edilmeyecektir.

Türkiye’ye uçan tüm yolcuların, kalkıştan en fazla 72 saat önce test örneği verilmiş negatif PCR sonucunu sunmak zorundalar. Sadece negatif test sonucu olan ve geçerlilik süresi dolmamış olan kişilerin uçağa binmesine izin verilmektedir.

Mart ayından beri turist olarak ülkeye girecek olan yolcular Türkiye’ye uçmadan önce elektronik bir anketi de doldurmak zorundadır.

Yapılan açıklama şu şekildedir:

  1. Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlar uyarınca, Türkiye’ye havayoluyla seyahat edecek 6 yaş ve üzeri yolcuların uçağın kalkışından önceki son yetmiş iki (72)saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi zorunluluğu 30 Mayıs 2021 Pazar günü saat 21:00’e (UTC) kadar uzatılmıştır. Negatif PCR test sonucu ibraz etmeyen yolcular uçuşa kabul edilmeyecektir.

    Sözkonusu zorunluluk transit/transfer yolcular için geçerli değildir.
  2. Mürettebat için PCR testi ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır.

Not: UTC saatine Türkiye ve Ukrayna için yaz döneminde +3 saat eklenmelidir. Yani PCR test zorunluluğu 30 Mayıs geceyarısı sona erecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com