Ukrayna’da polis bir çeteyi çökerti, silahlara ve cephaneliğe el koydu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polis Başkanı Igor Klimenko tarafından açıklandığına göre birkaç yıldır Dnepropetrovsk’da soygun, uyuşturucu kaçakçılığı, yıldırma ve işkence suçlarıyla aranan bir çetenin beş üyesi ihtiyati tedbirler kapsamında gözaltına alındı.

Ukrayna'da polis bir çeteyi çökerti, silahlara ve cephaneliğe el koydu

Klimenko’ya göre çete, 22 ila 45 yaş arasında hepsi daha önce benzer suçlardan hüküm giymiş en az 10 kişiden oluşuyordu. Tutuklulardan biri de uluslararası arananlar listesinde bulunmakta olduğunu belirten Klimenko “Dnipropetrovsk bölgesindeki adam kaçırma, işkence, gaspla ilgili olanlar da dahil olmak üzere bir dizi suçu tespit ettik. Şu anda onları araştırıyoruz. Çetenin kullandığı silahları ve cephaneleri zaten tespit ettik ve ele geçirdik. 30’dan fazla çeşitli silah, el bombası, mayın, TNT el bombası ve çeşitli kalibratörlerin yaklaşık beş bin mermisi bulunmaktadır.“dedi.

Bu organize suç grubunun beş aktif üyesi, Ukrayna Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 208. maddesi uyarınca gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 45 yaşındaki, kabarık bir suç geçmişi olan çete lideri de bulunmaktadır.

Ukrayna'da polis bir çeteyi çökerti, silahlara ve cephaneliğe el koydu

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com