Ukrayna’da kamyonlara günün her saati ağırlık kontrolü yapılabilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Milletvekili Vasiliy Mokan tarafından yapılan bir açıklamaya göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, karayollarının tahrip edilmesini önlemek için yük taşıyan araçların 24 saat ağırlık kontrolünü başlattı.

ağırlık kontrolü

Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun olağanüstü toplantısında, Ukrtransbezopasnosti çalışanlarının, Ulusal Polis, Ukrayna Güvenlik Servisi, Devlet Mali Servisi Ukravtodor ve yerel idari makamlarla birlikte, yük taşımacılığında gece gündüz ağırlık kontrolünün yapılmasına karar verildi.

Mokan, boyut ve ağırlık kontrolünün genel önlemlerine ek olarak, boyut ve ağırlık kontrolünün uygulanması için uygun ekipmanın satın alınması ve mevcut özel donanımlı yerlerin onarımının da öngörüldüğünü belirtti.

2015 yılında Bakanlar Kurulu, Ukrayna yollarında 40 tondan fazla bölünebilir malların taşınmasını yasakladı (konteyner gemileri için – 46 tondan fazla). Bu durumda kamyonların gerçek ağırlığı 24 tonu geçmemelidir.

Ukrayna, 2017 yılında Avrupa Komisyonu’nun sağladığı fon ile, 78 adet mobil boyut ve ağırlık kompleksi satın aldı.

Omelyan, Haziran 2018’de Ukrayna’da ağır araçların otomatik tartımı için 100’den fazla kompleks olduğunu, ancak bunların yalnızca bölgesel yollar için yeterli olduğunu söyledi.

3 Haziran 2020’de Ukrayna’nın yeni Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, ölçü ve ağırlık kontrolü için Ukrayna yollarına 25 yeni tartı kompleksinin kurulacağını duyurdu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com