Dnipro’da Türkiye’de yaşayan birinin yönettiği çete çökertildi (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çetenin, fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayarak, gasp ve fidye için adam kaçırma işleri ile uğraştığı belirtildi.

Özel harekat polisinin (KORD) katılımıyla fidye için insanları kaçıran çetenin beş üyesi Dnipro‘da gözaltına alındı.

Dnipropetrovsk bölge polisi iletişim bölümü, birkaç ay önce bir vatandaşın polise, kendisinden büyük miktarda para istediklerini belirterek çete hakkında ihbarda bulunduğu belirtildi.

Bu ihbardan hareketle düzenlenen operasyonda paranın ilk kısmını kurbandan alırken, çete liderlerinden biri gözaltına alındı. Aynı zamanda, Dnipro şehrinin farklı yerlerinde, polis memurları yerel bir grup tarafından oluşturulan çetenin kalan üyelerini gözaltına aldı. Çete ile ilgili araştırmaların birkaç ay boyunca yapıldığı ve belgelendirildiği, soruşturma ve kovuşturmanın ilgili makamlarla birlikte yürütüldüğü belirtildi. Çetenin fiziksel ve psikolojik şiddet kullanarak haraç ve insan kaçırma ile uğraştığı tespit edildi. 20-30 yaşları arasında erkek üyelerden oluşan çetenin ev olarak kullandığı binalar ile araçlarında bir dizi arama yapılmıştır. Çete üyelerinden birinin dairesinde, polis, mermileri ile birlikte bir de tabanca ele geçirdi.

Çete üyelerininin cezaevine gönderildiği ve çetenin hapisten çıktıktan sonra Türkiye‘de yaşayan ünlü hırsızlardan biri tarafından kontrol edildiğinin de tespit edildiği bildirildi. Kişinin hem Ukrayna’da hem de yurtdışındaki yakın ve uzak ülkelerdeki suç gruplarını örgütlediği, çetenin şimdilik iki liderinin tutuklandığı (Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 208. Maddesi uyarınca), grubun geri kalan üyeleri için önleyici tedbirler getirildiği bildirildi.

Kaynak: dp.npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com