Ukrayna’da ekmek fiyatları % 15-20 artabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Fırıncılar Birliği ve Ukrayna Değirmenciler Birliği buğday fiyatlarında artıştan ötürü yakın dönemde ekmek ve unlu mamul fiyatlarında % 15-20 artış olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre bugün iç tahıl piyasasında, özellikle dış pazarlarda artan talep ve mevsimsel faktörlerden ötürü gıda buğday fiyatları artmaktadır.

“Örneğin, sadece son on gün içinde, ikinci ve üçüncü sınıf buğday ortalama fiyatı 400-500 UAH / ton artmıştır. Yakın gelecekte fiyat böyle bir artış, tüm un çeşitleri fiyatlarında 500-600 UAH / ton artışa neden olacaktır. Ekmek maliyeti % 40’tan fazla artınca, o zaman bu temel emtia fiyatının vatandaşlar için % 15-20 oranında artmasına neden olacaktır.” denildi.

Ayrıca, dernekler perakendede ekmek ve unlu mamullere olan talebin normal mevsimsel seviyenin % 30-40’ı oranında arttığını ve bazı noktalarda yüksek bir artış olduğunu belirtiyorlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com