Ukrayna’da Bayraktar üretim tesisi projesi tamamlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da Bayraktar üretim tesisi projesi tamamlandı

Ukrayna’da Bayraktar TB2 üretim tesisi inşaatı için tüm yasal çerçeve oluşturuldu ve geleceğin girişiminin projesi tamamlandı.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar “Bugüne kadar tüm yasal çerçeve oluşturuldu, biliyorsunuz ilgili uluslararası anlaşma zaten onaylandı, şu anda Ukrayna’da faaliyet gösteren bir şirket var, fiziki projesinin hazırlıklarını tamamladı… Tesis önümüzdeki iki yıl içinde faaliyete geçecek ve Ukrayna bileşenleri ile ürünler üretmeye başlayacak.” dedi.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün Baykar firması tarafından geliştirilen Ukrayna motorlu Kızılelma insansız savaş uçağının ikinci uçuş testini başarıyla geçtiğini hatırlatan büyükelçi, “Bu, ne kadar yakın işbirliği yaptığımızın ve umarım Ukrayna’nın güvenliğini gelecekte güçlendirme de dahil olmak üzere somut sonuçlar getirdiğimizin kanıtıdır.” diye ekledi.

Daha önce Türk savunma şirketi Baykar Savunma, Ukrayna’da Bayraktar TB2 insansız hava aracı ve diğer tiplerin üretimi için fabrika inşaatını iki yıl içinde tamamlamayı planladığını açıklamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com