Gazprom Ukrayna’dan Geçişi Durdurursa Naftogaz’ın “B planı” Var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Naftogaz grubu, Rus gazı geçişini Ukrayna topraklarından tamamen durdurma seçeneğini düşünüyor ve tedbirler hazırlıyor.

Naftogaz grubu, Rus gazının Ukrayna topraklarından geçişini tamamen durdurma seçeneğini düşünerek, bu gelişmeler sırasında Ukrayna’nın enerji güvenliğini sağlayacak önlemleri de hazırlıyor.

Naftogaz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Andrei Kobolev, cuma günü Brüksel’de gerçekleşen yuvarlak masa toplantısında, Ukrayna topraklarında gelecekteki gaz geçiş planlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında sorulan bir soruya dair, Gazprom’un gaz geçişini durdurması halinde, bir “B Planı”nın var olduğunu bildirmiştir.

Ukrayna’da ek gaz depoları oluşturma önerisi var – bu çalışma devam ediyor – bu bizim enerji güvenliğimizi sağlayacaktır. Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatlarla ilgili fırsatları artırmak için de çalışıyoruz ve Gazprom bu seçeneği seçmeye karar verirse sıvılaştırılmış gaz terminallerinin Rus gazını değiştirebilecek kapasitede olduğunu düşünüyoruz. Ve üçüncüsü, Ukrayna’ya gaz tedarikinin hacmini diğer rotalarda da düşünürsek. Anladığımız kadarıyla, birçok başka ülke ve gaz satıcısı, Avrupa’da zaten potansiyel bir gaz krizine dayanabilecek gaz arzı için ek fırsatlar yaratıyor. Yani kısaca, daha fazla depolama ve daha fazla sıvılaştırılmış gaz. ” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com