Almanya onayladığında, Ukrayna 12 ülkeden 100 Leopard2 tankı almayı bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Haberlerden anında haberdar olmak için…. Almanya onayladığında, Ukrayna 12 ülkeden 100 Leopard2 tankı almayı bekliyor

Batılı ülkeler, Alman makamlarının bu tür teslimatlara izin vermesi durumunda Ukrayna’ya yaklaşık 100 Leopard2 tankı nakletmeyi planlıyor.

Adı açıklanmayan bir Ukraynalı yetkili ABC News’e yaptığı açıklamada, tanklarla ilgili bu tür anlaşmalara 20 Ocak Cuma günü Ramstein formatında yapılan toplantıda varıldığını söyledi.

Yetkili, Polonya ve Finlandiya’nın tankları Ukrayna’ya nakletmeye hazır olduklarını zaten açıkça beyan ettiklerini hatırlattı. Aynı zamanda İspanya, Hollanda ve Danimarka da teslimatlara katılmaya hazır ancak bunun için Almanya’nın onayı gerekiyor.

Sovyet tankları için mühimmat stokları zaten tükenmekte olduğundan ve Ukrayna onları üretemediğinden, Alman “Leoparlarına” şu anda Ukrayna tarafından kritik bir şekilde ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yetkili ayrıca, Leopard’ın Ukrayna’ya olası teslimatları konusundaki dönüm noktalarından birinin İngiltere’nin Challenger 2’yi teslim etme kararı olduğunu söyleyerek “İngiltere’deki karardan sonra gerçekçi oldu. İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace o duvarı aştı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com