Ukrayna’da en iyi 5 büyük ekranlı akıllı telefon

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cep telefonu üreticisi firmalar rakiplerini aşmaya çalışırken “daha – daha da iyisi” diyerek ekran büyüklüklerini de arttırıyor. Özelliklerine göre, akıllı telefonlar yavaş yavaş televizyonlara yaklaşıyor. Fotoğraf görüntülenebilir, müzik dinleyebilir, sosyal ağlarda gezebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Ubr.ua’nın verdiği haberde birkaç yıl önce, en az 5.5 inçlik bir ekrana sahip telefon ve tabletin özelliklerini barındıran cihazlar ortaya çıktı ve fablet (phablet) olarak kabul edildi. Tüketici raporları araştırmalarına göre, 2019’da, bu cihaz sınıfında ortalama boyut 6.25 inç’e yükseldi.

Bakınız: iPhone 11 Ukrayna satış fiyatı belli oldu

Uzmanlar son iyileştirmeleri dikkate alarak en iyi 5 fablet listesi hazırladı.

1. Samsung Galaxy S10 + (1.000 ABD Doları).

Cihaz, testlerde etkileyici bir performans sergileyen 6,5 inç OLED ekrana sahip. Telefonda hızlı ve verimli bir işlemci, 39.5 saat dayanan büyük ve güçlü bir batarya ile sağlanır. Kameralar – geniş açılı olanlar dahil – yüksek kaliteli video ve fotoğraf sağlar.

2. Apple iPhone XS Max (1.100 ABD Doları).

Bu iPhone ayrıca, video seyrederken ve diğer programları başlatırken kendini kanıtlamış 6.5 inç OLED ekrana sahip. Bataryası testler sırasında 29.5 saat sürmüştür.

iPhone XS Max cihazının tüm akıllı telefonlar arasında en iyi kameralara sahip olduğunu belirten uzmanlara göre cihaz hem fotoğraf hem de videonun kalitesinde en yüksek puanları aldı. Kötü haberler var de var: bu model sonbaharda sıkıntı yaratabiliyor. Bu nedenle, iyi bir koruyucu kapak önerilir.

3. Samsung Galaxy Note10 + (1,100 ABD doları).

Bu cihazda 6.8 inç (AMOLED) vardır. Hem video izlerken, hem de ekran kalemi ile çalışırken yüksek performansa sahip. Şarj etmeden 31 saat çalışabildi. Geniş açılı olanlar da dahil olmak üzere kamera sistemi, özellikle kalabalık insan gruplarını çekerken mükemmel sonuç verdi.

4. Samsung Galaxy S10 5G (1.300 ABD doları).

Bu, Güney Koreli üreticinin “beşinci nesil” mobil ağları (henüz Ukrayna ile ilgili değil) destekleyen ilk telefonudur. Doldurma ve geniş ekran (6.7 inç) nedeniyle, bu model diğer modellerinden daha ağırdır. Ancak, azaltılmış çerçeveler nedeniyle, kasa boyutlar farklı değildir. Bu akıllı telefon tek bir şarjla test sırasında 39 saat çalıştı.

Eksiklikleri: Dahili bellek olmasına rağmen (256 GB), bellek kartı için bir yuva fena olmazdı. Çarpışma testleri sırasında telefonun güçlü olduğu kanıtlandı ancak bu rakipler arasında en iyileri arasında olmaktan uzak.

5. OnePlus 6T (550 ABD Doları).

Bu telefon öncekiler kadar ünlü olmamasına rağmen test sonuçlarında iyi olduğunu kanıtladı. Ayrıca, fiyatı çok daha uygun.

6.4 inçlik ekran, testlerde kendini kanıtlamıştır. Kamerası, flu bir arka plana sahip portre fotoğraflarını mükemmel şekilde çekti. Telefon iki SIM kartı desteklerken, çarpışma testlerinden birkaç çizikle geçti. Tek şarjla bataryası 34 saat çalıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com