Zelenskiy, Kiev’de Boris Johnson ile görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Pazar günü Ukrayna’yı ziyaret eden İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Zelenskiy, Telegram kanalında “Ukrayna’nın gerçek bir dostu olan Boris Johnson Kiev’e hoş geldiniz. Desteğiniz için teşekkür ederim!” diye yazdı.

Zelenskiy, İngiliz politikacının aktif halk desteğine dikkat çekerek “Davos’ta sizin açıklamalarınızı duydum, çok teşekkür ederim. Ülkemize verdiğiniz destek için teşekkür ederim” dedi.

Görüşmede Zelenskiy ve Johnson, bir İngiliz siyasetçinin bu zor zamanda Ukrayna’ya yardım etmek için atabileceği pratik adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Özellikle, Zelenskiy’nin geçen yıl G-20 liderlerine sunduğu barış formülünün hayata geçmesi için düzenlenmesi planlanan “barış zirvesi” hazırlıkları ele alındı.

Devlet başkanı, “Barış formülünün noktalarından biri de Ukrayna için güvenlik garantileridir” dedi.

Zelenskiy, “NATO üyeliğinin bizim için en iyi garanti olacağına eminim. Devletimizin ittifakın bir üyesi olması gerektiği fikrini aktif olarak yaymak önemlidir.” diye devam etti.

Johnson’ın talebi üzerine, cumhurbaşkanı onu cephedeki durum hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirerek, ortaklarının güçlü desteği sayesinde Ukrayna’nın Rus saldırganı durdurabileceğine ve geçici olarak işgal edilmiş tüm bölgeleri kurtarabileceğine olan inancını dile getirdi.

Zelenskiy, “Ek seferberlik Rusya’ya yardımcı olmayacak, ordusu motivasyondan yoksun” diyerek “Ancak daha fazla silaha ihtiyacımız var: tanklara, uçaklara, uzun menzilli füze silahlarına.” diye ekledi.

Savunma ve ekonomik destekteki güçlü liderliği için İngiltere’ye ve tüm İngiliz halkına da teşekkür etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com