Polonya, Almanya katılmasa bile modern tankları göndermek için uluslararası bir koalisyon kurulabileceğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Almanya’nın Kiev’e Leopard tankları tedarik etmeye karar vermemesi halinde Ukrayna’ya modern tanklar ve askeri teçhizatla yardım edecek yeni bir uluslararası koalisyon kurulabileceğini söyledi.

Polonya hükümeti başkanı, PAP ajansına verdiği röportajda temas grubu toplantısı hakkında yorumda bulunarak, “Sözlerimi dikkatli seçmeye çalışıyorum, ancak doğrudan söyleyeceğim. Ukrayna ve Avrupa bu savaşı, Almanya olsun ya da olmasın kazanacak” dedi.

Polonya’nın “Ukrayna’nın nasıl kan kaybettiğini” pasif bir şekilde gözlemlemeye niyeti olmadığını vurgulayan Morawiecki, Almanya’nın tüm kaynaklarını Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı savunmasına yardımcı olmak için kullanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi ve Almanya’ya silah ve askeri teçhizatın yalnızca küçük bir yüzdesini vermenin “ilerleme olacağını” söyledi ve “Düşman Doğu’da ve biz bir sonuca gitmeyen tartışmalarla zaman kaybediyoruz.” dedi.

Buna karşılık, Polonya Cumhurbaşkanlığı Ofisi Uluslararası Politika Bürosu başkanı Marcin Pshidach, TVN24’te Polonya’nın birkaç gün içinde Ukrayna ordusuna Leopard 2 tanklarının nasıl kullanılacağını öğretmeye başlayacağını söyledi.

Pshidach, Alman tanklarının Kiev’e nakledilmesine ilişkin kararın henüz verilmemesine rağmen eğitimin devam edeceğini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com