Ukrayna, planlanan BM insani yardımının yalnızca % 5.5’ini aldı: 9 milyon dolar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler, bağışçıları, Rusya’nın Doğu’daki saldırganlığından muzdarip olan Ukrayna’ya insani yardımı tam anlamıyla finanse etmeye çağırıyor. Şimdiye kadar planlanan 168 milyon dolardan sadece 9 milyonu tahsis edildi.

BM Genel Sekreteri Stephane Dujarric, son bombardımanın Güney Donbass su boru hattı yakınındaki elektrik hattına zarar verdiğini hatırlatarak 50 yerleşim yerinde bir milyondan fazla insanın susuz kaldığını belirtti.

BM Genel Sekreteri, “Elektrik hatlarındaki hasar hızlı bir şekilde tamir edilmiş olsa da, tüm tarafları doğu Ukrayna’daki kritik su altyapısına saldırmamaya çağırıyoruz. Ayrıca, ihtiyaç duyanların insani yardıma koşulsuz erişimini sağlamaya da çağırıyoruz.” dedi.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın Uluslararası Para Fonu’nun şu anki genel müdür yardımcısı Vladislav Rashkovan, Ukrayna’nın 2.5 milyar doların üzerinde ek fon alabileceğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com