Ukraynalıların NATO’ya katılma desteği tüm zamanların en yüksek seviyesi ile yüzde 86’ya ulaştı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

Son aylarda, NATO’ya katılıma verilen destek, gözlem tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı: Ukraynalıların %86’sı referandumda bu girişimi destekleyecek, %3’ü karşı çıkacak ve %8’i oy kullanmayacak.

Raiting Sosyoloji Grubu tarafından yapılan 1000 kişilik anket çalışması sonuçlarına göre ankete katılanların %86’sı NATO’ya katılım referandumunda olumlu oy kullanacak. Aynı zamanda %87’si bir referandum olması durumunda Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılımını da destekleyecektir (%3 aleyhte, %8 hayır oyu kullanacaktır).

AB ve NATO’ya katılma desteği tüm makro-bölgelerde, yaş ve refah gruplarının temsilcileri arasında neredeyse aynı çıktı.

Ankete katılanların % 85’i Ukrayna, Polonya ve İngiltere’den oluşan askeri-politik bir birlik oluşturma fikrini destekliyor. %3 böyle bir girişime karşı, %7 kayıtsız.

Ukrayna, Polonya ve Litvanya’dan oluşan bir askeri-siyasi birlik oluşturulması fikrine %80 olumlu, %6 böyle bir birliğe karşı ve %9 kayıtsız. Avrupa ülkeleriyle askeri-politik ittifaklar fikri, tüm bölge, yaş ve refah gruplarında yüksek destek görüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com