Ukrayna, yeni bir Typhoon-1 roketini başarıyla test etti (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Modernize edilmiş BM-21U “Verba” çoklu roket fırlatma sistemi için 120 mm kalibreli mühimmat taşıyan “Typhoon-1” roketi geliştirildi.

Savunma Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Yuzhnoye Tasarım Bürosu tarafından tasarlanan mühimmat, modernize edilmiş BM-21U Verba çoklu fırlatma roket sistemi için geliştirildi.

Savunma Bakanı Andrey Taran, “Typhoon-1 testlerinin sonuçları, modernize edilmiş Berva çoklu fırlatma roket sistemi için Typhoon-2 220 mm füzesinin geliştirilmesinde kullanılacak” dedi.

Yuzhnoye tasarım bürosu, Tochka-U taktik füze sistemi için onarılan füzelerin uçuş testlerini de başarıyla gerçekleştirdi. Bakan, deneysel onarım sırasında ayrıca acil uçuş sonlandırma sistemi ve telemetrik kontrol sistemi ile donatıldığını söyledi.

Bakan, Tochka-U füzelerinin onarımının, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin mühimmat stoklarının yenilenmesi amaçlandığı gibi, yeni atanacak görevleri yerine getirmesine izin vereceğini de vurguladı.

ukrhaber.com

Zelenskiy cumhurbaşkanlığı seçimleri için desteğini arttırıyor (anket)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com