Ukrayna’da teftişler devam ediyor: bir ayda 4 binden fazla kayıtdışı işçi tespit edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kayıtdışı çalışanları belirlemek için Ukrayna’da yaklaşık bir aydır bir teftiş kampanyası yürütülüyor. Ekonomi Bakanlığı’nın basın servisine göre, müfettişler 1,383 işletmede kontrol gerçekleştirdi ve 4,064 işçinin iş sözleşmesi olmadan çalıştırıldığını tespit etti. Lider ise Zaporoje.

kayıtdışı istihdam

Yayınlanan mesajdaTanımlanan ortalama kayıtdışı işçi sayısı, doğrulanmış işveren başına neredeyse beş kişidir. Kayıt dışı çalışanların çoğu Zaporoje (437), Vinnitsa (364) ve Hmelnitskiy (273) bölgelerinde tespit edilmiştir.”

Teftiş kampanyasına paralel olarak, kayıtdışı işçiliğin riskleri ve sonuçları konusunda kapsamlı bilgilendirme de devam etmektedir. Aynı zamanda, denetimler sırasında, işverenler 1,690 vakada çalışanlarla sözleşme yapmayı kabul etti. İşçiler aşağıdaki alanlarda aktif olarak yasallaştırıldı:

  • geçici konaklama (%141) ve yemek sektörü (%35);
  • tarım (%8.5);
  • ticaret (%7).

Bakanlık, “2020 yılının ilgili dönemine göre istihdam raporu alınan çalışan sayısı yüzde 12 arttı” dedi .

Bölgesel bağlamda, teftiş kampanyasının başlangıcından bu yana, geçen yılın ilgili dönemine kıyasla en yüksek istihdam dinamikleri aşağıdaki bölgelerde gözlemlenmiştir:

  • Transkarpatya bölgesi (%43.5);
  • Çernovtsi bölgesi (%42);
  • Donetsk bölgesi (36.9).

ukrhaber.com

Ruslar ve Ukraynalıların tek halk olduğu konusunda Ukraynalılar ne düşünüyor? (anket)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com