Türkiye, Ukrayna’ya karayolu taşımacılığı için 6 bin ek izin verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna’ya uluslararası karayolu yük taşımacılığı için 6 bin ek izin verecek.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre Ukrayna’nın aşağıdaki türlerde uluslararası karayolu yük taşımacılığının uygulanması için ek izinler aldığı kaydedilmiştir: 3.000 adet araçların boş girişi için; 1.000 adet üçüncü ülkelere / ülkelerden nakliye için; 2.000 adet karşılıklı taşıma için.

Mesajda “Bu hafta sonuna kadar izinler Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Ukrayna Büyükelçiliğine devredilecek ve Ağustos ayında izinler Ukraynalı taşıyıcılar tarafından işlenmek üzere Ukrayna’da olacak. Altyapı Bakanı Aleksander Kubrakov, kilit alanlarda ek uluslararası izinlerin sayısını artırmak için de aktif olarak çalışıyoruz.” dedi.

Altyapı Bakanlığı, Ukrayna Ulaştırma Güvenliği Devlet Hizmetine göre, Temmuz ayı itibarıyla Ukraynalı taşıyıcıların boş giriş ve üçüncü ülkelere / ülkelerden nakliye için izin kotasını tamamen tükettiğini belirtti.

Bakanlık, “Müzakerelerin ardından Ukraynalı taşıyıcıların ilgilendiği kategorilerin izinlerinin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.” dedi.

ukrhaber.com

Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com