Ukrayna Ulusal Polis başkanı fuhuşun yasallaştırılması konusunda çağrı yaptı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf-LB.ua.

Ukrayna Ulusal Polisinin yeni başkanı Igor Klimenko uyuşturucuların yasallaştırılmasına karşı çıktı; silahların yasallaştırılması ve Ukrayna’daki fuhuş konusundaki tutumu hakkında konuştu.

Delo.ua’nın verdiği haberde Klimenko’ya göre, Donbass’taki düşmanlıkların sona ermesinden sonra, yasadışı silahları ele geçirmek ve bu silahların yasallaştırılması konusunda karar vermek için uzmanların görüşlerini dinlemek gerekiyor.

Bakınız: Lviv’de Bir Kadın Kızını Seks Tacirlerine Satmaya Çalıştı

Klimenko, Ukrayna’nın hafif uyuşturucuların yasallaştırılması için hazır olmadığına da inanıyor.

“Hafif uyuşturucuların yasallaştırılması üzerine, söylemek gerekirse çocuklarda bu tarz uyuşturucu kullanımının nasıl sonuçlandığını gördüm. Toplumun buna hazır olmadığına inanıyorum.” dedi.

Buna karşılık Ulusal Polisin yeni başkanı fuhuşun yasallaşmasını ise destekliyor.

Klimenko, “Fuhuşun yasallaştırılması için medeni, devlet düzeyinde yasama kararı veriliyorsa, muhtemelen evet. Çünkü hala bu sorundan kurtulmayacağız.” dedi.

Hükümet daha önce Ulusal Polis genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Igor Klimenko’yu Ulusal Polis’in yeni başkanı olarak atamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com