Rusya, sabah saatlerinde 43 seyir füzesiyle Ukrayna’ya saldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün erken saatlerde Rus işgalciler Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı başlattı. Kiev’de dört bölgede düşman füzelerinin düşürülmesinden kaynaklanan enkaz kaydedildi. Rusya, toplamda 36’sı imha edilen 43 seyir füzesi ile saldırdı.

Kiev şehir devlet idaresi başkanı Sergey PopokoDüşman roketlerinin düşürülmesi nedeniyle Golosiivskiy, Darnitskiy, Şevçenkivskiy ve Desnianskiy ilçelerine enkaz düştü. Şevçenkivskiy bölgesinde yangın olmadan bir gaz borusu hasar gördü. Darnitskiy bölgesinde konut dışı binalar ve park edilmiş arabalarda enkaz sebebiyle hasar oluştu. Kurbanlar ve yıkımla ilgili bilgiler açıklığa kavuşturuluyor!” dedi.

Başkent Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko‘nun belirttiğine göre Darnitsa bölgesinde şu anda 7 mağdur var. Aralarında 9 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu üç kişi hastaneye kaldırıldı. Geri kalanlar ise olay yerinde tedavi edildi.

Saldırı sonucu elektrik kesintisi yaşanan Sviatoşin bölgesinde enerji çalışanlarının elektriği yeniden sağladığını sözlerine ekledi.

Popko, “Düşmanın Kiev’e yeni bir füze saldırısı daha. Daha önce yaklaşık 10 Tu-95MS stratejik uçağı, X-101/555/55 tipi seyir füzelerini fırlattı. 20’den fazla düşman hedefi, hava savunma güçleri ve araçlarıyla imha edildi.” dedi.

Sabah saat 5 civarında Çerkassi bölgesinde ve bir saat içinde Kiev’de uçaksavar ateşi açıldı. Harkov’a toplam en az altı “varış” kaydedildi. Rivne ve Lviv bölgesinde de patlamalar yaşandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy ise gece saldırısında Rus işgalcilerin Ukrayna’ya 43 seyir füzesi fırlattığını, bunlardan 36’sının imha edildiğini bildirdi.

Zalujniy, 21 Eylül gecesi saat 03.40 sıralarında Rus işgalcilerin Ukrayna’ya Kh- 101 /Kh-555/Kh-55 hava tabanlı seyir füzeleriyle saldırdığını kaydederek “Engels’in batısındaki bölgeden 10 Tu-95ms stratejik uçaktan toplam 43 seyir füzesi fırlatıldı” dedi.

Düşmanın birkaç dalga halinde roket fırlattığını ekledi. Rota boyunca sürekli yön değiştirerek Ukrayna hava sahasına farklı yönlerden girdiler.

Zalujniy, “Hava Kuvvetleri güçleri ve araçlarıyla, Savunma Kuvvetleri Hava Savunma Kuvvetleri ile işbirliği içinde yürütülen muharebe çalışmaları sonucunda 36 seyir füzesi imha edildi” dedi.

Başkomutan ayrıca saldırıyı püskürtmek için uçaksavar füze kuvvetlerinin, Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin mobil ateş grubu birimlerinin ve diğer araçların kullanıldığını kaydetti.

Zalujniy, “Ayrıca sabah saat 06.00’da düşman, S-300 uçaksavar güdümlü füzeleriyle Harkov’a saldırdı.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com