Ukrayna, Rusya’nın yeniden enerji sistemine saldırmasına karşı hazırlıklarını sürdürüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgalciler, kışın Ukraynalıları elektriksiz ve ısısız bırakmak için tekrar deneyebilir. Ancak Ukrayna buna hazırlanıyor.

Civilmedia ile yapılan bir röportajda Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Vadim Skibitskiy, Rusya’nın, Ukraynalıları elektrikten ve sıcaktan mahrum etmek, toplumu demoralize etmek ve yeni bir zorunlu göç dalgasına neden olmak için sonbahar ve kış aylarında enerji sistemini yeniden yok etmeye çalışacağını beklediklerini belirtti.

Skibitskiy’e göre Ruslar şu anda enerji sisteminin öncelikli nesnelerini belirlemek için keşif yapıyor. Ukrayna olası düşman saldırılarına hazırlanıyor.

İstihbarat görevlisi, “Düşmanın bu planlarını biliyoruz ve şimdiden kışa hazırlanıyoruz. Ve dediğim gibi Ukrayna saldırısı devam ediyor. Yani kış gelmeden ne olacağını göreceğiz.” dedi.

İstihbarat yetkilisi, Ukrayna’nın değişmez hedefinin tüm bölgelerin Rus işgalcilerinden kurtarılması, kalıcı barış ve güvenlik garantileri olduğunu vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com