Ruslar 10 binden fazla Ukraynalı çocuğu “zombileştirmeyi” planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus makamları, geçici olarak işgal altındaki bölgelerden 10,000’den fazla yerel çocuğu sözde “tatil” için Rusya’nın çeşitli bölgelerine götürmeyi planlıyor. Bu proje Başkan Vladimir Putin’in Birleşik Rusya partisi tarafından denetleniyor.

Ulusal Direniş Merkezi raporuna göre bu tür çocuklar propaganda konserleri ve “eğitim etkinlikleri” yoluyla ideolojik işleme tabi tutuluyor.

Merkez Komite, bunun, Rus hükümetinin bir devlet programı uygulayarak endüstriyel ölçekte bütün bir nesli kasıtlı olarak yok ettiği Ukrayna halkına yönelik korkunç bir soykırım biçimi olduğunu vurguluyor. Yerel işbirlikçilerden öğretmenler, doktorlar, sanatçılar ve kampların diğer çalışanları da bu korkunç programa dahil oluyor.

Aynı zamanda, çocuklar genellikle çeşitli suçların kurbanı oluyorlar. Partizanların verdiği bilgiye göre, Anapa’daki çocuk kampında, Donetsk bölgesinin geçici olarak işgal altındaki topraklarından dört çocuk, kanunsuz statülerinden yararlanan bir sübyancının kurbanı oldu.

Çocuklara ve sağlıklarına böylesine acımasız bir yaklaşım, Rus yetkililerin aşırı acımasızlığını ve Ukrayna halkını yok etme ve boyun eğdirme konusundaki sınırsız isteklerini göstermektedir.

Rus işgalciler, daha önce Lugansk bölgesinin geçici olarak işgal altındaki topraklarından 80 kadar lise öğrencisini Rusya topraklarında bulunan Kostroma’daki askeri akademiye götürmüştü. Ruslar, Ukraynalı çocukları agresif propagandayla zombileştiriyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com