Ukrayna, Rus Erkeklerinin Giriş Yasağını Kaldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Kerç Boğazı’nda yaşanan gerilimin ardından 16-60 yaş arasındaki erkek Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine geçici olarak yasak getirmişti. Ukrayna’daki  sıkıyönetim rejiminin kaldırılmasına bağlı olarak bu yasak da iptal edildi. 
Ukraynalı yetkililer, 30 gün yürürlükte olan yasağın kalkmasına rağmen, ülkeye gelen bütün Rusya vatandaşlarının sınırda sıkı denetimden geçirileceğini ve kuşkulu durumlarda sınırdışı uygulamasına başvurulabileceğini belirttiler.
Kiev’den yapılan resmi açıklamalarda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimalinin azaldığı saptaması ifade edildi.
Kerç Krizi sonrasında 26 Kasım tarihli karar ile Ukrayna’nın bir bölümünde sıkıyönetim yürürlüğe sokulmuş ve bu arada 16-60 yaş arasındaki Rus erkeklerinin ülkeye girişi yasaklanmıştı. Ukrayna lideri Poroşenko, bu kararın Rusların gizlice silahlı özel birlikler oluşturmasını engellemek amacıyla alındığını dile getirmişti. 
Misilleme amacıyla benzeri bir uygulamayı Ukrayna erkeklerine getirmesi önerilerine karşın Rusya yönetimi böyle bir adım atmamıştı. – Turkrus.com
 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com