AB Ukrayna’dan Korsan Ürünlerle Mücadeleyi Güçlendirmesini İstedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’ya AB ile Ortaklık Anlaşması uyarınca yükümlülükleri hatırlatıldı.

AB Delegasyonunun Ukrayna’daki basın servisinde yayınlanan rapora göre Ukrayna, AB ile Ortaklık Anlaşması uyarınca telif hakkı, ticari markalar, patentler ve bu hakların uygulanması konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmede yavaş hareket etmektedir.

Ubr.ua’nın haberine göre Raporda, “Ukrayna, yasalarını AB standartlarına uygun hale getirmek için çabalarını arttırmalı ve fikri mülkiyet alanını yönetmek; sahte ve korsanlıkla mücadele etmek; daha fazla önlem almak için gerekli kurumları oluşturmalı.” denildi.

Bilindiği gibi, Ortaklık Anlaşmasının bir parçası olan ve 1 Ocak 2016’dan beri yürürlükte olan Ukrayna ile AB arasındaki serbest ticaret bölgesi anlaşmasına uygun olarak, telif hakkı, ticari markalar, patentler ve diğer fikri mülkiyet alanında reformlar öngörülmektedir.

AB temsilcileri, fikri mülkiyet haklarının ihlal edilmesinin Ukrayna ekonomisine büyük zarar verdiğini ve yatırımların ve gelirlerin devlet bütçesine negatif etkisi olduğunu ve yaratıcı ve yenilikçi endüstrilerde iş yaratılmasına izin vermediğini belirtti.

AB Heyeti , Avrupa’daki sahte ve korsan ürünlerin, ithalatın yaklaşık % 7’sini oluşturduğunu ve ekonomiye yılda 121 milyar Euro zarar verdiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com